Úvod » TCH a DCH - vybrané komentáře

Lékař vs Opilec

publikováno 01.11.2018

Karel Švec - dobrá rada nad zlato

Vážení,

zasílám vyjádření prvního rozhodčího k žádosti o disciplinární potrestání hráče Karla Švece z týmu CTS basket, která je uvedena v zápise o utkání:

1PB, 20. Aritma Praha – CTS Basket

25.10.2018 ve 20:40

hala SK Aritma Praha, Praha 6.

rozhodčí – Vladimír Slanina, Pavel Ubr

V 1. minutě 4.čtvrtiny jsem udělil hráči družstva CTS Basket č.34 - Karlu Švecovi 2x TCH (GD) za jeho opakované a stupňující se nevhodné projevy vůči rozhodčímu (konkrétně k mé osobě), který takto reagoval na mnou odpískanou nesportovní chybu svého spoluhráče Hrabovského  (GD po předchozí TCH).

Již diskvalifikovaný hráč Karel Švec na mě následně opakovaně, se stupňující intenzitou na celou halu pokřikoval: „jseš ožralej“, „chodíš ožralej na každý zápas“, „běž se léčit“, „fakt se na to vyser“, „vždyť se ti smějou i tví kolegové každý zápas protože se motáš“. 

Na mou námitku, že si klidně „dýchnu“ mi bylo odpovědí, „chci ti pomoct, nemusíš skončit jako ožrala“.

Další jeho komentáře (které nedokáži citovat přesně) a o něco mírnější komentáře  jeho spoluhráčů v podobném duchu už jsem neřešil, aby se utkání vůbec dohrálo.

Žádám z výše uvedených důvodů o disciplinární potrestání hráče Karla Švece za urážku rozhodčího.

Takovéto nařčení už není prostou urážkou rozhodčího učiněnou v emocích v rámci utkání (kterou dokáži pochopit), ale považuji ji za velmi hrubou urážku dotýkající se mé osobní cti, učiněnou před mnoha jinými osobami a přesahuje dle mého názoru rámec basketbalového utkání.

S takovým nařčením jsem se vyjma družstva CTS nikdy za svoji kariéru (cca 2500 odpískaných utkání na všech úrovních) nesetkal.

Myslím, že nemusím zdůrazňovat, že na utkání jsem se dostavil řádně, včas, autem a tedy střízlivý.

S pozdravem

Ing. Vladimír Slanina, rozhodčí ČABR-P

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dobrý den,

jako druhý rozhodčí v předmětném utkání (viz zpráva níže) mohu potvrdit, že Karel Švec skutečně volal na Vladimíra Slaninu, že Vladimír Slanina je ožralý, i s odkazem na nějaká dřívější utkání, kdy měl být také ožralý, doporučoval mu léčení závislosti na alkoholu jako vhodné řešení jeho stavu,a  to nikoliv v soukromém rozhovoru, ale hlasitě, na celou halu. 

Přestože to zřejmě nemá s řešenou záležitostí příliš spoleného, pro úplnost uvádím, že jsem s Vladimírem Slaninou byl v šatně před utkáním a podnapilý se v žádném případě nejevil. Stejně tak při zápase jsem žádné známky opilosti nezaznamenal. Tedy Vladimír Slanina opilý nebyl.  

S pozdravem

Pavel Ubr

 

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Souhlasíš s pokutama na sezónu 2014/2015 (na pivo) ?

  JASNĚ
9 (81,8%)

  ne
2 (18,2%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery